“Oisko Mymlen hyvä?” – Miksi päädyimme perustamaan uuden digitoimiston?

Elettiin vuoden 2019 loppua. Taivaalta satoi räntää, aurinko ei ollut näyttäytynyt moneen päivään ja maanantain aamuherätykset olivat alkaneet tuntumaan niin vaikeilta, että oli pakko alkaa miettimään, minne motivaatio oli kadonnut ja mistä sen löytäisi.

Tein tuolloin päivätyökseni asiakasprojekteja silloiselle työnantajalleni, Suomen suosituimalla verkkokauppa-alusta MyCashflow‘lle. Vaikka projekteissa itsessään ei ollut mitään vikaa, niin kuin ei ollut asiakkaissakaan tai alustassa, en jostain syystä enää onnistunut löytämään inspiraatiota työhöni.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteivätkö tekemäni projektit olleet laadukkaita. Päinvastoin – olin työssäni nopea ja asiakastyytyväisyys oli korkea. Ainoa, kuka ei ollut tilanteeseen tyytyväinen, olin minä itse. Niinpä eräänä iltana päädyin raapustamaan TE-toimistolle starttirahahakemuksen haaveena perustaa digitoimisto, unohtaen sen jälkeen sen tyystin.

Digitoimisto Mymlen

Samoihin aikoihin Sofia, Mymlenin toinen perustaja, oli tullut päätepisteeseen oman työnsä kanssa. Hänellä oli ollut samanlaisia ongelmia, kun työn tekeminen silkan tekemisen, tai rahan vuoksi, ei tuntunut enää riittävän. Etsimme molemmat työllemme merkitystä ja olimme saapuneet jonkinlaiseen risteyspisteeseen, jonka toinen polku oli yrittäjyys ja toinen kenties jonkun uuden inspiraation löytäminen.

Joulukuussa päädyimme lähtemään hetken mielijohteesta yhdessä Marokkoon. Marokko kiehtoi meitä molempia – olimme kuulleet sen mieleenpainuvista väreistä, loputtomista laattakuvioinneista, käsintehdyistä berberimatoista, sekä mausteisista tagine-padoista. Sen lisäksi siellä ovat käyneet taiteilijat ja suunnittelijat inspiroitumassa jo vuosikausia.

Digitoimisto Mymlen näki päivänvalon

Kesken Marokon reissun sain yllättävän sähköpostin. Se koski unohtamaani starttirahahakemusta. TE-toimisto oli hyväksynyt hakemukseni, mikä tarkoitti sitä, että mikäli haluaisin alkaa yrittäjäksi, se oli tehtävä tammikuun alusta 2020. Sofia oli jo aiemmin ilmaissut, että mikäli yrittäjyys olisi valitsemani tie, hän haluaisi olla mukana. Meillä kun on toisiamme täydentävät luonteet, eikä juurikaan päällekkäistä osaamista.

“Kesken Marokon reissun sain yllättävän sähköpostin.”

Pitkän pohdinnan ja monen pitkän keskustelun jälkeen päädyin irtisanoutumaan MyCashflow’lta ja vuoden alussa 2020 laitoimme Sofian kanssa Mymlenin perustamispaperit eteenpäin. Saimme helmikuussa y-tunnuksen ja luvan alkaa myymään mainostoimistopalveluita.

Halusimme alkaa pyörittämään yritystämme omilla ehdoillamme ennalta määrittelemiemme arvojen pohjalta. Halusimme luoda omat prosessimme ja valita itse asiakkaamme. Halusimme tarjota parempaa mitä markkinoilla on tarjolla, halvemmalla hinnalla mitä kilpailijoilla. Halusimme olla edelläkävijöitä ja rakentaa kestäviä verkkopalveluita. Halusimme olla Suomen parhaita mobiiliystävällissä verkkosivuissa ja verkkokaupoissa.

Suurin piirtein kahden kuukauden aktiivisen yrittämisen jälkeen en voisi olla tyytyväisempi ratkaisuumme. Olemme tänä aikana rakentaneet yrityksellemme brändin, sekä pyöräyttäneet ensimmäiset asiakasprojektimme Mymlenin kautta. Olemme myös oppineet valtavasti yrittämisestä, myymisestä sekä markkinoimisesta. Ja mikä tärkeintä, olemme löytäneet uudestaan inspiraation, joka nyt palaa kirkkaammin kuin koskaan ennen.

Niin ja yrityksen nimi, sehän luonnollisesti tuli Sofian koiran lempinimestä.

“Oisko Mymlen hyvä?”
“Hahaha, ai Mymlen? Hmm..no voishan se itseasiassa ollakin.”

Kerro kaverillesi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkdin
Share on pinterest
Pinterest